Taliujujad alustasid maailmasarja Lätis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelgava Roni Cup taliujumisvõistluse avamine.
Jelgava Roni Cup taliujumisvõistluse avamine. Foto: Malle Elvet

Reedel ja laupäeval peeti Lätis Jelgavas kaheksandat korda Roni Cupi taliujumisvõistlust, mis on teist aastat rahvusvahelise taliujumisliidu (IWSA) maailma hooaja avaetapp. Otsekui tellitult, langes ka temperatuur võistluste ajaks miinuspoolele.

Kolmekraadises vees käisid end kahel päeval proovile panemas ka eestlased. Kuna mullu jäi taliujumise maratonidistantsi ehk 450 meetri ujumine otsapidi pimeda peale, otsustasid korraldajad võistluse teha reedel. Mõistagi vähendas ürituse nädala sees alustamine osalejate hulka, kuid kõik maailma selle ala tipud olid sellest hoolimata kohal ning konkurentsi puudumise üle ei saanud keegi kurta.

Mullust võitu kordas sakslane Christof Wandratsch, kes ujus võistlusmaa läbi ajaga 5.38,10. Järgnes tema kaasmaalane Benjamin Konschak ning kolmandaks tuli Viimsi veeklubi esindaja Henri Kaarma Eestist, kaotades esimesele 13 sekundiga.

Naistest ujus parima aja (6.50,03) välja Bárbara Hernández Tšiilist. Taliujumise aegu ei saa võrrelda soojas basseinis tehtud sooritustega, jahe vesi muudab inimese liigutused üsna kiiresti aeglaseks.

Laupäeval olid kavas 25 meetrit rinnuli ja liblikujumise distantsid, 50 meetrit vabalt ning 4 x 25 meetri teateujumised. Võistlustules oli ka 23 eestlast, nende seas seitse spordihuvilist Tartust ja Tartumaalt. Eesti esindus võitis 16 kulda, kaheksa hõbedat ja seitse pronksi. Võistluse hinnatuim auhind oli Jelgava Roni karikas, mis anti välja teateujumise kahes vanuseklassis, mõlemad karikad toodi Eestisse.

Tartu naised noppisid hulga medaleid oma vanuseklassides. Malle Elvet võitis kulla 50 meetri vabaujumises ja 25 meetri liblikujumises, lisaks hõbeda 25 meetri rinnuliujumises. Kersti Rüütel võitis 25 meetri liblikujumises kulla ja pronksi 50 meetri vabaujumises. Silvi Salupere lisas tartlannadele veel liblikujumise hõbeda 25-meetrisel ja 25 meetri rinnuliujumise distantsil. Evelin Jõgeda sai samal distantsil samuti hõbeda omas vanuserühmas.

Tartu meestest teenis kõrgeima, neljanda koha Margus Püvi liblikujumises. Karikasarja avaetapil lõi kaasa 17 riigi esindajaid.

Juba sel kuul on arvukamalt talisuplejaid oodata ka Emajõelinna. Laupäeval, 26. novembril peetakse Anne kanalil traditsiooniliseks saanud Anne Ahvena ujumisvõistlust, mis on esimest korda Tartu lahtine meistrivõistlus taliujumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles