Kunstimälestisena arvel maali hind kerkis peaaegu kaks korda

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Johani õlimaal "Poiss köiega" (1934).
Andrus Johani õlimaal "Poiss köiega" (1934). Foto: Margus Ansu

E-kunstisalongi äsjasel oksjonil alghinnaga 9250 eurot müügis olnud Andrus Johani maali «Poiss köiega» (1934) lõpphinnaks kujunes 17 500 eurot. Teose teeb muu hulgas erakordseks asjaolu, et see on arvele võetud riikliku kunstimälestisena.

Galerii omaniku Tiia Karelsoni teatel olid oksjonivalikus esindatud peale Andrus Johani ka sellised Eesti kunsti suurkujud nagu Elmar Kits, Eduard Wiiralt, Endel Kõks, Aleksander Vardi, Richard Uutmaa, Enn Põldroos, Andres Tolts ja teised.

Müügiedukad olid ka Imat Suumanni maal «Vaade teiselt poolt jõge» (2014), mille hind tõusis üle kahe korra 4300 euroni, Edgar Valteri illustratsioonid, Enn Põldroosi Tallinna vaade, Richard Uutmaa akvarellid jm.

Kõige kallima alghinnaga 17 700 eurot müüki pandud teos, Aleksander Vardi suur maal «Natüürmort interjööris» (1949), jäi seekord müümata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles