Tartu vaeb täiskasvanute koolile juba uut maja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartu täiskasvanute gümnaasiumile Kauburi kaubamaja või Tiigi 67 maja rentimisest kõnelnud linnavalitsus viskab nüüd silma hoopis Salme 1b õppehoonele ja soovib selle Tartu Ülikoolilt ära osta.


Tartu abilinnapea Jüri Sasi kinnitas nädalapäevad tagasi, et linn alustas taas läbirääkimisi ülikooliga, kes tunneb huvi mitme kinnistu võõrandamise vastu linnale. «Oleme jõudnud ringiga tagasi Salme 1b juurde,» osutas Sasi, et Tartu õpetajate seminari muusikamajana tuntud ehitis võiks tulla kõne alla täiskasvanute gümnaasiumi uue asukohana.

Viimased aastad on täiskasvanute gümnaasium töötanud endise Puškini gümnaasiumi hoones Riia tänavas, kuid seda maja läheb tarvis Reiniku kooli õpilaste mahutamiseks.

Viimaks püsiv asukoht

Sasi ütles, et Salme 1b puhul ei olnud ülikooli küsitud hind linnale vastuvõetav, sest hoone vajab suurt remonti.

Juttu on tema sõnul olnud ka Nooruse 9 koolimajast, mis samuti kuulub ülikoolile ja kus töötab Tartu tervishoiukõrgkool.

«Linna seisukohalt võiks see olla üks võimalik kooli asukoht, mitte üksnes täiskasvanute gümnaasiumile,» täpsustas Sasi. «Täiskasvanute gümnaasiumile võiks Salme tänava maja tagada püsiva asukoha, kust ei pea enam kolima.»

Linnapea Urmas Kruuse kinnitas, et kui täiskasvanute gümnaasiumile leitakse nüüd sobiv pesa, siis sinna see ka jääb. «Täiskasvanute gümnaasium on vajalik ja võimalik. Vahepeal tekkis ka küsimus, et võib-olla ei olegi seda enam tarvis,» ütles Kruuse.

Tartu Ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Erkki Ääremaa nentis, et ülikool tegi linnale Salme 1b kohta pakkumise juba mullu augustis, linn oli sõnades huvitatud, vastupakkumist pole aga tulnud.

Sasi väite kohta, et läbirääkimistega on taas alustatud, kinnitas Ääremaa, et tal on olnud kaks telefonivestlust, kuid läbirääkimisteks on seda palju nimetada, sest selleks peaksid oma seisukoha võtma ühelt poolt Tartu Ülikooli nõukogu ja teiselt poolt linnavolikogu.

«Me ei saa teha siduvat pakkumist enne nõukogu otsust,» ütles Ääremaa. Ta jätkas, et ülikool on Salme 1b eest hinda küsinud vastavalt hindamisaktile – umbes 8 miljonit krooni.

Ülikool kinkida ei saa

«Tahaksime hoida seda põhimõtet, et kui kinnistuid müüme, teeme seda ainult eesmärgiga suunata raha uutesse õppe- ja teadushoonetesse,» rääkis Ääremaa. «Aga see on ka üks põhjus, miks me ei saa kinkida, sest see ei aita meie eesmärgile kaasa. Muidu võiks kinkida küll.»

Ülikool ei ole ametlikku pakkumist teinud Nooruse 9 maja kohta ega ka Salme 1a õpetajate seminari peamaja kohta, mida linn samuti koolihooneks osta soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles