Turismiedendajad tunnustasid Vanemuise teatrit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit valis teisipäeval välja parimad turismiteod. Auhinnaga «Aasta parim» pärjati Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) korraldajaid ning Vanemuise teatrit.


PÖFFi inimeste korraldatud Euroopa filmiauhindade kätteandmist Tallinnas pidas žürii Eesti turismi mulluseks mõjusaimaks ürituseks. Piirkondlikul tasandil hinnati parimaks Tartu teatrit Vanemuine, kes on tänu oma atraktiivsele repertuaarivalikule toonud järjest enam külastajaid Tartusse ja Lõuna-Eestisse.

Vanemuise teatrijuhi Paavo Nõgene sõnul on raske hinnata täpset arvu, kui palju kultuurihuvilisi inimesi on teater liikuma pannud. «Me müüme pileteid väga paljudes kanalites nii Eestis, Soomes kui Lätis. Lisaks internetis,» selgitas Nõgene.

Samas kinnitas ta, et nn teatrituristide arv mullu kindlasti kasvas. Ülesmäge on läinud ka näiteks hotellide kaudu müüdavate teatripakettide müük.

Müügiandmete põhjal võib hinnata, et Vanemuise etendused Tallinnas tõid mullu välismaalt Eestisse ligi 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles