Džässansamblis osaleb harva tarvitatav instrument bass-saksofon

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadi "Propaganda" esikaas.
Plaadi "Propaganda" esikaas. Foto: Repro

Ansambel Heavy Beauty tutvustas eelmisel nädalal esinemistega Lätis ja Leedus oma debüütalbumit «Propaganda». Sellel nädalal toimub kolm kontserti Eestis, millest viimane on laupäeval kell 18 Ülikooli kohviku džässiklubis Tartus.

Ansamblis mängivad leedulane Liudas Mockūnas (bass-saksofon), Jaak Sooäär (kitarr), Henno Kelp (basskitarr) ja Andrus Lillepea (trummid). Sooääre sõnul on Heavy Beauty keskmes bass-saksofon. See on instrument, mida tema suuruse, madala registri ning suure õhutarviduse tõttu harva kasutatakse, kuid millel on ilus ja muhe kõla.

Nagu ansambli nimestki näha, on Heavy Beauty muusikas oluline osa raske roki kõlal, mida kannab edasi džässiliku improvisatsiooni esteetika.

Plaadi "Propaganda" lood on salvestatud Tallinna linnahalli stuudios aastatel 2014-2016. Plaadi ümbrise on kujundanud tartlasest kunstnik Peeter Allik. Siinkohal saab kuulata Heavy Beauty lugusid "Perfect Escape" ja "Lonely Clown".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles