Rehvimägede likvideerimine algab hiljemalt detsembris (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanarehvid Raadil.
Vanarehvid Raadil. Foto: Margus Ansu

Keskkonnainspektsioon ja vanarehvide käitlemise riigihanke võitnud aktsiaselts Ragn-Sells kirjutasid alla lepingule, mille järgi hakkab Ragn-Sells asendustäitmise korras käitlema Tartu- ja Harjumaale kuhjunud rehvihunnikuid.

«Nüüd, kus asendustäitmise leping on sõlmitud, saab Ragn-Sells taotleda keskkonnaametilt loa rehvide käitlemiseks asendustäitmise objektidel. Lepingu järgi tuleb töödega alustada hiljemalt 1. detsembril,» ütles keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov.

Ta lisas, et töid hakatakse tegema etapiti, alustatakse Raadilt ligi 900 tonni rehvide käitlemisega.

Asendustäitmine tähendab, et riik korraldab Tartumaal Raadil ja Reolas ning Harjumaal Lool asuvate rehvihunnikute taaskasutusse suunamise, kuid nõuab kulutused senistelt käitlejatelt tagasi.

Asendustäitmist kui karmimat sunnimeedet tuleb rakendada seetõttu, et Raadil, Reolas ja Lool asuvate rehvihunnikute käitlejad (OÜ-d Rubronic, Nordline Baltic ja Kummimatid) ei ole endale võetud kohustust vanarehvid taaskasutada täitnud ning varasemad sanktsioonid ei andnud tulemust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles