Priit Pullerits jahutab jalgpallikonverentsil vutivaimustust

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliskeptik Priit Pullerits.
Jalgpalliskeptik Priit Pullerits. Foto: Kristjan Teedema

Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi korraldab 26. novembril esindusliku jalgpallikonverents. Muuseumi jalgpallinäituse «Kuningas jalgpall» lisaürituste raames toimuv konverents võtab vaatluse alla meie rahvusliku jalgpalliloo sõlmpunktid, mis on seni jäänud veel lõpuni lahti rääkimata või mida on käsitletud ebapiisavalt.

Põnevat kuulamist ja kaasamõtlemist jätkub huvilistele terveks päevaks. Avaettekandes vaatleb spordipsühholoog Aave Hannus treeneritevahetuse probleeme jalgpallis ja analüüsib, kas keset hooaega juhendaja vahetamisest klubidele ka tegelikult kasu võiks olla.

Edasi annab jalgpalliajaloolane Indrek Schwede ülevaatliku loengu Eesti jalgpalli enam kui saja-aastasest ajaloost ja võtmemomentidest.

Legendaarne väravavaht Mart Poom vaatab oma esinemises tagasi enda jalgpallikarjääri tipphetkedele ning võtab kokku Inglise liigast  saadud kogemuse.

Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht lahkab kihlveopettuste teemat ning avab kuulajatele selle keerulise probleemi veelgi keerukamaid telgitaguseid.

Ajakirjanikud Dannar Leitmaa ja Kasper Elissaar tutvustavad asjahuviliste suurest tahtest sündinud jalgpalliportaali Soccernet, selle tegevuse aluseid ja eesmärke, tuntud jalgpalliskeptik Priit Pullerits aga vastab oma intrigeerivas esinemises küsimusele, miks ei maksa jalgpallist põlema minna.

Päeva lõpetab spordisõbrast muuseumitöötaja Kalle Voolaid, kes analüüsib spordireporterite värvikat keelekasutust ning selgitab, miks see kuulajatele mõnikord naljakas võib tunduda.

Konverentsi päevakava

10.30 Aave Hannus «Jalgpallitreeneri habras jalgealune».

11 Indrek Schwede «Eesti jalgpall läbi aegade».

13 Lõunapaus

14 Mart Poom «Minu karjäär jalgpallis».

15 Kohvipaus

15.30 Mihkel Uiboleht «Kihlveopettused jalgpallis: kui suur probleem see on?»

16 Dannar Leitmaa ja Kasper Elissaar «Soccernet: tegijate suurest tahtmisest sündinud portaal».

16.30 Priit Pullerits «Miks jalgpallist mitte põlema minna?»

17 Kalle Voolaid «Ja kas tõesti on reielihas praegu Aaron Ramsey ära tõmmanud? ehk mõningaid mõtteid spordireporterite keelekasutusest».

Muuseumi ruumides toimuv konverents jätkab Eesti spordimuuseumi poolt 1978. aastal alguse saanud spordi(aja)looliste konverentside traditsiooni, kandes juba järjekorranumbrit XXVII.

Sissepääs konverentsile on jalgpallinäituse piletiga, kuulajate paremaks teenindamiseks on soovituslik eelregistreerumine, mida saab teha aadressil info@spordimuuseum.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles