Tähtvere spordipark lumetootmist veel ei plaani

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahur Tähtvere spordipargis.
Lumekahur Tähtvere spordipargis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi ilmateenistus ennustab lähemateks päevadeks lumesadu ning eeloleval nädalavahetusel võib temperatuur langeda kuni seitseme miinuskraadini, siis Tähtvere spordipark esialgu veel kunstlund tootma ei hakka.

Spordipargi juhataja Marti Viilu ütles, et vähemalt sel nädalal lumetootmisega ei alustata. «Me võtame rahulikult, sest külma lubatakse ainult nädalaks ajaks. Kui selle hullusega kaasa minna, siis on tulemuseks pigem majanduslik kahju,» rääkis Viilu.

Viilu sõnul kasutab Tähtvere spordipark lumetootmiseks Emajõe vett, mille temperatuur on praegu umbes neli kraadi. «Et sellisest veest lund toota, peaks õhk olema pidevalt vähemalt miinus kuus. Muidu on energiakulu suur ja tootlikus väga madal,» sõnas Viilu.

Samas kinnitas Viilu, et kui looduslikku lund peaks tulema väga palju, saab rollerirajale kiiresti suusajälje sisse tõmmata. «Valmisolek on meil kogu aeg olemas, aga kõik sõltub sellest, palju lund tuleb. Kui tuleb 20 sentimeetrit kohevat lund, siis me võime selle üle sõita, aga kokkupressituna on seda vaid paar senti,» lausus Viilu ja ei julgenud suusasõpradele veel suurt lootust anda.

«Kõik sõltub siiski lumekihi paksusest. Meie oleme valmis,» kinnitas Viilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles