Ahhaa avab ukse filmiilma telgitagustesse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa uuel filmitrikkide näitusel saab end maskide ja parukate abil maskeerida. Teaduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Mathis Bogens kehastus sedakorda Jim Carrey mängitud tegelaskujuks filmist «Mask», Ahhaa juhataja Andres Juur proovis selga aga eriüksuslase varustust.
Ahhaa uuel filmitrikkide näitusel saab end maskide ja parukate abil maskeerida. Teaduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Mathis Bogens kehastus sedakorda Jim Carrey mängitud tegelaskujuks filmist «Mask», Ahhaa juhataja Andres Juur proovis selga aga eriüksuslase varustust. Foto: Kristjan Teedema

Kuidas on võimalik filmida kõrghoone katuselt alla kukkuvat inimest, stuudioseinte vahel ajas ja ruumis rännata või luua filmidele uskumatuid heliefekte? Aga mis tunne oleks seda päris ise teha?

Vähem kui kuu aja pärast on see kõik võimalik Tartus, kus punast vaipa mööda saavad Hollywoodi filmide võtteplatsile astuda Ahhaa teaduskeskuse külastajad. Praegu käib keskuse töökodades ning spetsiaalselt uue näituse ettevalmistamiseks renditud laoruumis töö selleks, et avada novembri lõpus Ahhaa seni suurima eelarvega näitus «Ahhaa, teeme kino!».

Salapärane kuulsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles