Tartu tänavune jõulupuu on väike, aga ideaalse kujuga

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Tartu jõulupuu on tõenäoliselt umbes 40 aastat vana. Ta pole kõrge, ent paistab silma ilusa võraga.
Tänavune Tartu jõulupuu on tõenäoliselt umbes 40 aastat vana. Ta pole kõrge, ent paistab silma ilusa võraga. Foto: Tartu linnavalitsus

Linna haljastus- ja puhastusteenistuse peaspetsialisti Inga Kiudorfi sõnul oli soov tänavu selline, et kuusk võiks olla tavapärasest natukene väiksem ning mitte ulatuda kõrgemale kui Raekoja platsi kohal rippuv leedlampidest jõulukaunistus.

«Seetõttu leidsime ideaalse kuuse, mis muidu oleks jäänud valimata, sest on looduses ainult 14 meetrit kõrge,» selgitas Kiudorf. Ta pakkus, et raeplatsil jääb puust alles 12,5–13 meetrit. «Tavapäraselt on meil kuusk olnud ikka vähemalt 16 meetrit, seekord on see palju madalam.»

Lühem puu ei tähenda siiski, et selle linna toomine oleks lihtsam kui varem. «Pigem on muret võib-olla rohkemgi, sest oksad on püstisemad ja nende murdumise oht võib toomisel olla isegi suurem. Vanema kuuse pikad ja painduvad oksad peavad transpordile tavaliselt paremini vastu,» tõdes Kiudorf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles