Maapoliitika paneb riigikokku pürgijad väitlema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maaülikool võõrustab reedel poliitikuid, kes võtavad üles jutud Eesti maapoliitika teemadel. Debatt «Eesti agraar- ja maaelupoliitika tulevikusuunad» algab 18. veebruaril kell 12 Maaülikooli aulas.


Väitluse käigus püütakse poliitikutelt saada vastuseid maaelu tähtsamatele tulevikuküsimustele: kas Eestimaast saab Euroopa ääreala ja teenuste ning kaupade kättesaadavus kujuneb problemaatiliseks? Kas maamajandusele suunatud toetused muutuvad? Millised on konkreetsed lahendused maaelu arendamiseks? Milliste erakondade valimisplatvormid on sisulisemad maaelu ja põllumajanduse arenguks ning kas lubadused on ka tegudega kaetavad?

Maaülikooli teatel on lubanud väitlusse astuda Aleksei Lotman (Eestimaa Rohelised), Peep Aru, Rein Aidma (Reformierakond), Peeter Ernits, Arvo Sirendi, Riina Kull (Rahvaliit); Arvo Sarapuu (Keskerakond), Jaanus Marrandi, Jaan Sõrra, Kalev Kotkas (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Helir-Valdor Seeder (IRL).

Debati moderaatoriks on Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor, maamajanduse ökonoomika professor Rando Värnik.

Eesti Agraarökonomistide Assotsiatsioon ja Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut korraldavad erapooletut debatti juba viiendat korda – erakonnad on maaelu seisukohti avaldanud 1995., 1999. ja 2003. ja 2007. aasta riigikogu valimiste eel.

Nii nagu varasematel kordadel, valmib ka tänavu räägitu põhjal kogumik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles