Kohus: jalakäija surmaga lõppenud politseibussi õnnetust tuleb edasi uurida (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu ringkonnakohus kohustas tänase määrusega riigiprokuratuuri jätkama menetlust juhtumis, kus politseibussilt saadud löögi tagajärjel hukkus Tartus 20-aastane mees.

Ringkonnakohus nõustus kannatanu esindajaga, et asjas tuleb teha liiklustehniline lisaekspertiis ja selgitada välja tegelik ohu tekkimise aeg politseisõiduki jaoks.

Kohus leidis, et praeguseks kogutud tõendite vahel on vastuolu. Kõrvaldamata on jäetud kahtlus patrullsõidukit juhtinud politseiniku ütluses, et ta nägi kahte sõiduteed ületavat inimest vaid hetk enne kokkupõrget.

Samuti on välja selgitamata, miks juht nägi teel olevaid isikuid alles viimasel hetkel, kui tegu oli hästivalgustatud alaga ja jalakäijad olid ületanud juba mitu sõidurada mittepiiratud nähtavusega teel.

Kriminaalasjas alustati menetlust eelmise aasta 21. novembril, kui alarmsõidul politseibuss sõitis varahommikul Riia ja Akadeemia tänava ristmikul ülekäigurajal otsa jalakäijale, kes hukkus sündmuskohal.

Selle aasta 21. juulil koostas Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör menetluse lõpetamise määruse ja 1. septembril jättis riigiprokuratuur sellele esitatud kannatanu esindaja kaebuse rahuldamata. Seepeale pöördus kannatanu esindaja Tartu ringkonnakohtusse.

Tänane kohtumäärus on lõplik ja seda ei saa vaidlustada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles