Kaitseliit korraldab huvilistele laskepäeva

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu õppus. Illustreeriv foto.
Kaitseliidu õppus. Illustreeriv foto. Foto: Orm-Gregori Joost

Kaitseliidu lahinguüksus otsib uusi liikmeid ning kel selle vastu lähem huvi, saab osaleda Tartu maleva korraldataval laskepäeval.

Laskepäev leiab aset Tartu maleva hiljuti renoveeritud lasketiirus Nooruse 9, kus saab proovida kätt nii sportrelvadest laskmises kui tutvuda Tartu maleva lahinguüksuste tegemistega, teatas Tartu malev.

«Ootame Tartu maleva lahinguüksustega liituma nii mehi kui naisi, nii ajateenistuse läbinuid kui ka neid, kes soovivad saada just kaitseliidus sõjalise väljaõppe,» lausus Tartu maleva pealik major Kalle Köhler. Lahinguüksused on kaitseliidu kiirreageerimisüksused, mille liikmetele tagatakse hea varustus ja professionaalne väljaõpe, lisas ta.

Tartu lahingukompanii ülema abi Janek Haara sõnul annab kaitseliit militaaroskused ja teadmiste pagasi, kuidas käituda kriisi korral. «Riigikaitse algabki eelkõige oma kodu ja lähedaste kaitsest ning tänapäeva kriisiderohkes maailmas muutuvad järjest olulisemaks oskused, kuidas keerulisel ajal hakkama saada,» ütles ta.

Haara hinnangul annavad kaitseliidus pakutavad koolitused, eriti ohvitserikursused, lisaoskusi ka eraeluks. Veel on kaitseliitlased märganud, et tööandjadki eelistavad palgata inimesi, kel on militaartaust, kuna nende suhtumine ja lojaalsus on tavaliselt üle keskmise. Haar lisas, et vähetähtis pole ka sotsiaalne võrgustik, mida kaitseliit pakub, kuna sõpruskonda kuulumine annab teadmise, et alati võib omadele loota.

Laskepäev Nooruse 9 majas (Tartu Tamme gümnaasium, sissepääs hoovi poolt) kestab laupäeval, 5. novembril kell 10–15. Osalemiseks tuleb end registreerida aadressil http://bit.ly/2eAA1Ac või e-posti teel sander.silm@kaitseliit.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles