Paar lõi tantsu 24 tundi järjest

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võnnu kultuurimaja korraldas tavatu peo – 24 tundi tantsu. Uste vahel hea stiilinäide Leida ja Väino Peetsilt.
Võnnu kultuurimaja korraldas tavatu peo – 24 tundi tantsu. Uste vahel hea stiilinäide Leida ja Väino Peetsilt. Foto: Margus Ansu

Võnnust pärit 73-aastane Leida Peets ja 64-aastane Väino Peets viibisid maratonipõrandal 14 tundi. Laupäevaõhtul pärast kella viit tegid nad esimese vaheaja, mil käisid kodus ahju kütmas ja söömas. Kell 19 olid tagasi. Ning siis öösel pärast kella üht läksid magama, aga juba hommikul kell 8 olid nad Võnnu kultuurimajas uuesti kohal.

Paar on eluaeg seltskonnatantsust lugu pidanud ning kõik standard- ja ladinaameerika tantsukavad on neil jalgadesse õpitud juba 25 aasta eest.

Leida Peets on töötanud füüsikainstituudis galvaanikuna ning Väino Peets olnud Ilmatsalu loomasöödaveskis mölder. Kui pidu lõppes, läksid nad heatujuliselt koju sauna kütma, Leidal jalas needsamad kõrged kingad, millega ta ööpäev varem alustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles