Galerii: Tartu vutilegend saadeti kärtsu ja mürtsuga eelpensionile

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata vihmasest ja kõledast sügisilmast kogunes täna õhtul Tartu Tamme staadioni tribüünidele ligi kolm ja poolsada inimest, et olla tunnistajaks Taaralinna jalgpalli suurkuju Kristjan Tiiriku karjääri viimasele kodumängule.

Meistriliiga eelviimases voorus võõrustas kaheksandal kohal paiknev JK Tammeka meistritiitli nimel heitlevat Nõmme Kaljut. Paraku pidi Tiirik&co tunnistama vastaste nappi 1:0 paremust, kuid kodumeeskonna mängupildile etteheiteid teha ei saa – vallati palli ja loodi mitmeid võimalusi, ent Kalju väravavõrku siiski sahistada ei suudetud.

Kohtumise lõpuvile kõlades pidas päevakangelane Kristjan Tiirik väikse tänukõne, misjärel asus soovijatele autogramme jagama. Tammeka fännid kinkisid oma pikaaegsele kangelasele sümboolse rahapuu, Tallinnast kohale sõitnud Kalju poolehoidjad näitasid oma austust aga sellega, et võtsid üles rahvaliku laulujupi «On ainult üks Kristjan Tiirik!»

Kaotusest hoolimata jäi Tiirik Tammeka tänase esitusega rahule. «Kahjuks selline rikošetist löök läks Kaljul sisse. Eks neil on suured panused mängus, väljak oli libe ja suuri riske nad võtta ei tahtnud. Nii nad mängisid küllaltki sirgjooneliselt ja lihtsalt ja meil tekkisid ka omad variandid,» ütles ta kohtumise kokkuvõtteks.

Kuigi lahkumismängudes on tavaks, et karjääri lõpetav legend võetakse viimasteks minutiteks publiku ovatsioonide saatel puhkama, siis Kristjan Tiirik rügas platsil kõik 90 minutit. Ta kinnitas, et selles suhtes neil peatreener Indrek Koseriga mingit kokkulepet ei olnud.

«Kuna kaotusseis oli minimaalne, siis eks ta hoidis mind lõpuni sees, et äkki saan kuskil varba vahele ja õnnestub värav lüüa,» põhjendas täna ka kaptenikohuseid täitnud Tiirik.

Võimalus vigade paranduseks tuleb Tammekal ja Tiirikul nädala pärast, kui meistriliiga viimases voorus sõidetakse külla Pärnu linnameeskonnale. Selle kohtumise järel lööb 15 hooaega Tammekat esindanud vanameister putsad päriselt seinale ning läheb tippjalgpallist lõplikult pensionile.

Pikemat lugu Tartu jalgpallilegendist loe esmaspäevasest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles