Restoranipidaja kadus ja jättis töötajad palgata

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kauaks Barclay restorani uksed linlastele kinni jäävad, ei osanud hotelli juhataja Urmas Uustal öelda, kuid kinnitas, et hotell on alustanud uue toitlustaja otsimist. «Eks me üritame kiiresti leida. Meie eelis on, et sisseseade on olemas,» lausus Uustal.
Kui kauaks Barclay restorani uksed linlastele kinni jäävad, ei osanud hotelli juhataja Urmas Uustal öelda, kuid kinnitas, et hotell on alustanud uue toitlustaja otsimist. «Eks me üritame kiiresti leida. Meie eelis on, et sisseseade on olemas,» lausus Uustal. Foto: Sille Annuk

Barclay hotellis üle aasta tegutsenud restoranipidaja sulges makseraskuste tõttu nädalapäevad tagasi ootamatult uksed, jättes hotelli söögikohata ning restorani töötajad viimase kahe kuu palgata.


Eelmise nädala algusest kuulutab Barclay hotelli uksel olev silt, et restoran on ajutiselt suletud. Hotelli juhataja Urmas Uustali sõnul tuli restorani hallanud Vahema OÜ juhataja Valdo Enno üle-eelmise nädala lõpus tema juurde ning soovis üürilepingu lõpetada.

«Kodanik tuli, paber näpus, minu juurde ning kuulutas, et tema läheb nüüd minema. Nüüd ja kohe. Hommikul ja lõuna ajal andis veel rahvale süüa, aga siis tuli ja ütles, et enam süüa ei anna,» rääkis Uustal ning oli restoranipidaja käitumise pärast nõutu.

«Hotell on jäänud kahjuks üsna kehva olukorda. Esiteks jäi meil kahe kuu rent saamata. Kõige halvem on aga see, et inimesed on siin laudu kinni pannud ja neile pole ära öeldud. Nüüd peame meie seda tegema,» rääkis Uustal ning lisas, et nad on alustanud uue toitlustaja otsimist.

Hotelli klientidele suudetakse seni pakkuda vaid hommikusööki.  

Töötajad palgata

Lisaks hotellile jättis firma rahata ka restorani töötajad. Tartu Postimehega suhelnud ettekandja sõnul jäi tal saamata nii detsembri kui jaanuari töötasu.

«Minu teada pole seal keegi palka saanud, sest ühel hetkel polnud restoranil väljamaksmiseks enam mingit raha,» rääkis anonüümsust palunud ettekandja ning tunnistas, et ametlikku töölepingut temaga ei sõlmitud.

Viimastel päevadel on ta korduvalt üritanud Valdo Ennot telefonitsi kätte saada, kuid töötaja kõnedele pole juhatuse liige vastanud. «Kui ma teda kätte ei saa, siis lähen töövaidluskomisjoni ja vaatan, mis edasi saab,» lubas ta saamata jäänud palga eest edasi võidelda.

Vahema OÜ alustas Barclay hotellis toitlustajana üle aasta tagasi. Peale Atlantise endise peakoka Valdo Enno kuulusid firma omanikeringi veel restoranis Volga töötanud Henari Nõu ja Tõnis Room.

Lahkhelid omanike vahel

Esimesel poolaastal tegutseti üksmeelselt koos, kuid peagi tekkisid omanike vahel erimeelsused.

Esimesena lahkus firmast eelmise aasta märtsis Henari Nõu ning hiljem ka Room. «Ma nägin, et see polnud kasumlik äri. Kõik ei läinud nii, nagu oleksime soovinud, ja mul polnud mõtet seda asja enam ajada. Püsisime pinnal, aga kasumit ei tulnud,» rääkis Nõu ning lisas, et tema läbisaamine Ennoga polnud kõige parem. «Erimeelsused olid just juhtimise tasandil. Minul oli üks visioon ja temal teine.»

Äriga alustades võeti tööle viis töötajat – kokk, nõudepesija ja kelnerid – ning Nõu kinnitusel sõlmiti kõigiga ametlik tööleping. Kuidas oli lõpus, seda Nõu ei teadnud, sest pärast tema lahkumist vahetusid ka paljud töötajad.

Maksuameti andmeil oli Vahema OÜ maksuvõlg eile 2777 eurot (43 321 krooni). Tartu Postimehe katsed tekkinud olukorra kohta Enno käest kommentaari küsida luhtusid, sest mehe mobiilile tehtud kõnedele ei vastanud keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles