Kohus karistas kanepit kasvatanud noormeest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikasvatus
Kanepikasvatus Foto: Politsei

Tartu maakohus karistas teisipäeval osaliselt tingimisi vangistusega noormeest, kes süüdistuse järgi sooritas omavolilise sissetungi ning pidas väikest kanepikasvatust.

Kohus mõistis 23-aastasele Marko Udumäele kokkuleppemenetluse korras üheksa kuu pikkuse vangistuse. Sellest luges kohus kantuks ühe kuu ja viis päeva, kuna noormees oli jõudnud teha 70 tunni ulatuses ühiskondlikult kasulikku tööd. Ülejäänud karistust ei pööra aga kohtus täitmisele, kui Udumäe ei soorita 18-kuulise katseaja jooksul uut kuritegu.

Katseajal peab Udumäe alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, ühtlasi keelas kohus noormehel tarvitada narkootikume. Kannatanu esitatud tsiviilhagi katteks peab Udumäe hüvitama 736,8 eurot ning tasuma menetluskulude katteks 808,6 eurot, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile. 

Süüdistuse järgi tungis Udumäe 2009. aasta veebruaris Tartus ühele osaühingule kuuluvasse hoonesse, lõhkudes selleks ventilatsiooniluugi. Lisaks kasvatas Udumäe oma elukohas Tartus 10 kanepitaime massiga kokku 96,58 grammi, mille politsei mulu jaauari keskel läbiotsimise käigus kätte sai.

Udumäe on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles