Võõrliigid areenil: keskkonnainspektorid väisasid kirgi kütvat loomatsirkust (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. novembrini Tartus etendusi andev Zoo Impeeriumi tsirkus on pälvinud loomakaitsjate meelepaha, linnas on katki rebitud mitmeid tsirkuse reklaame. Kährikute, ninakarude ja pesukarude kasutamise tõttu satuti ka keskkonnainspektsiooni huviorbiiti.
6. novembrini Tartus etendusi andev Zoo Impeeriumi tsirkus on pälvinud loomakaitsjate meelepaha, linnas on katki rebitud mitmeid tsirkuse reklaame. Kährikute, ninakarude ja pesukarude kasutamise tõttu satuti ka keskkonnainspektsiooni huviorbiiti. Foto: Sille Annuk

Loomade heaolu pärast muretsevatel tartlastel on viimastel päevadel harja punaseks ajanud linna saabunud Zoo Impeeriumi tsirkus, mille etendustes teevad peale õhuvõimlejate, illusionistide, akrobaatide ja klounide trikke ka neljajalgsed, alustades tuhkrutest ja lõpetades krokodillidega.

Samuti jõudis meediasse, et teisipäeval olid tsirkuse töötajad vägivallatsenud 16-aastase neiu kallal, kes oli Tartu kaubamaja juures maha kiskunud sinna kleebitud reklaamplakateid. Kolmapäeva õhtul enne tsirkuse esimest etendust korraldasid loomakaitsjad tsirkuseareeni lähedal meeleavalduse, millest võttis korraldajate sõnul osa üle saja inimese.

Kuigi metsloomade kasutamine tsirkuses pole Eestis keelatud, võtsid loomakaitsjad ühendust ka keskkonnainspektsiooniga, sest teiste elukate seas teevad tsirkuses trikke pesukarud, ninakarud ja kährikud. Nende kolme kohta seisab aga eeskirjas, et nad on looduslikku tasakaalu ohustavad võõrliigid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles