Pildid: magusalt suhkruvahune koolivaheaeg

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahvaülikool korraldas lastele muffinikoolituse.
Tartu rahvaülikool korraldas lastele muffinikoolituse. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Seitsmeaastane Emma-Lotta Oras pigistas püüdlikult suurest pritskotist helerohelist sefiiri koheva šokolaadimuffini peale. Suhkrust, jahust, munavahust ja šokolaadist koosnevad keeksikesed oli ta varem koos 12 teise tüdruku ja nende juhendaja Olesja Mironjukiga valmis küpsetanud.

Enne kolmetunnilist Tartu rahvaülikooli korraldatud muffinikoolitust jõudis Emma-Lotta ka emaga kinos käia, nii et eilne päev oli kaugelt Jõgevamaalt Tartusse tulnud tüdrukule tema elu esimese koolivaheaja üks elamusterohkemaid. Hapukasmagusa sefiirivahu peale ladus ta mõnuga värvilisi suhkrupärleid, šokolaadinööbikesi ja suhkrumassist isetehtud vigureid. Emma-Lotta on kodus ema ja oma nelja õega varemgi küpsetanud, ent siis pole nad kasutanud nii värvilisi kaunistusi.

Oma kaksikõe Miiaga koolitusele tulnud 8-aastane Emma Mölter andis samal ajal enda muffinitele viimast lihvi värvilise suhkrupuru abil. Emma rääkis, et ülejäänud koolivaheaeg möödub tal õega vanatädi pool möllates, kus neile on seltsiks veel kaks last, nii et igavuse üle ta kurta ei saa.

Koolivaheaja muffinikoolituse juhendaja, Myitaly toidustuudio perenaise parem käsi Olesja Mironjuk imetles karpidesse laotud muffineid tuhksuhkru ja suhkrumassi tükikestega kaetud laual ja õhkas, et juba praegu on näha, et nii mõnelgi tüdrukul on kondiitri kätt. «Kas te tahate praegu muffineid süüa ka või kõik koju kaasa võtta?» küsis ta tüdrukutelt. «Ei! Kõik koju kaasa!» kõlas üksmeelne vastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles