Homme avatakse tulemängu ja tantsuga raekoja uus kellamäng

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja uued kellad.
Raekoja uued kellad. Foto: Margus Ansu / Postimees

28. oktoobri õhtul kell 19 oodatakse kõiki tartlasi ja külalisi kuulama Tartu uue kõlaga kellamängu, mis avatakse muusika, tulemängu ja tantsuga.

Esiettekandele tuleb Olav Ehala uudisteos «Tartu kellad». Kellamängult kõlab ka Pjotr Tšaikovski, Heino Elleri ja Georg Friedrich Händeli muusika.

Tartu kellamängu laiendamisega alustati 2016. aasta kevadel, mil maailma juhtivaimast kellatehasest, Hollandi kuninglikust valukojast telliti juurde kuusteist kella. Parima kõlalise kokkusobivuse saavutamiseks häälestati samas tehases ringi ka vanad Karlsruhe kellatehases valmistatud kaheksateist Saksa kella. Kellad saabusid Hollandist Tartusse 12. oktoobril.

Nüüdseks on 34 kellaga Tartu raekoja kellamäng Eesti suurim ja kuulub rahvusvaheliselt tunnustatud kariljonide hulka. Uuendatud kellamäng annab võimaluse pakkuda Tartu raekoja kellatornist põnevamaid muusikaelamusi.

Kuueteistkümne uue kella valmistamine, kohaletoomine ja paigaldamine läks maksma 55 000 eurot ning kaheksateistkümne vana kella häälestamine 15 000 eurot. Tartu kellamängu täiendamiseks korraldatud annetuskampaania tulemusena kogunes eraisikutelt ja ettevõtjatelt 39 718 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles