Õnnefilmi bridžiseltskonna tundmatuks jäänud liige arvustab filmi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmis "Õnn tuleb magades" mängivad bridži Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho (vasakult), MTÜ Jõgeva Linna Teater juhatuse liige Janek Varblas ning luuletajad Indrek Hirv ja Heiki Vilep.
Filmis "Õnn tuleb magades" mängivad bridži Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho (vasakult), MTÜ Jõgeva Linna Teater juhatuse liige Janek Varblas ning luuletajad Indrek Hirv ja Heiki Vilep. Foto: Kaader filmist

Tartu kultuuriklubis Promenaadiviis linastub täna õhtul Mart Kivastiku film «Õnn tuleb magades», mille bridžimängustseenis kolme tuntud tartlase kõrval osalenud neljas mees, kelle nime linateose autor ei suutnud meenutada, võttis Tartu Postimehe toimetusega ühendust, tutvustas ennast ja avaldas arvamust filmi kohta.

Esilinastuspäeval ilmunud leheloos oli kirjas, et kaamera on jäädvustanud vabaõhulistes linnavaadetes ja mitmesugustes kinnistes ruumides kuulsate näitlejate sekka tuntud ja tundmatuid tartlasi. Nii näiteks möödub naispeaosatäitja Viivi (Katariina Unt) linnaraamatukogu riiulite vahel bridžiseltskonnast, kus kuuldud väljendit «Laud käib!» arvab ta olevat öeldud enda lamedavõitu rinnaosaga keha kohta.

Tartu Postimehes oli kirjas seegi, et bridži mängivad Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho, luuletajad Indrek Hirv ja Heiki Vilep ning «keegi täiesti kiilas mees, kelle nime ei osanud Mart Kivastik öelda. «Ta tuli kuskilt ise ja ma ei tea siiamaani, kes ta on,» lisas ta. «Ta oli kellegi tuttav, aga kelle tuttav, ma tõesti ei mäleta.»».

Pärast nende ridade lugemist ja filmi esilinastust Cinamonis 13. oktoobril kirjutas toimetusele MTÜ Jõgeva Linna Teater juhatuse liige Janek Varblas alljärgmist.

«Õiendaksin ära kirjutises õhku jäänud küsimuse – olen nimelt see tundmatuks jäänud üks neljast kaardimängijast, keda kahjuks režissöör ei mäletanud ... Aga ega ta jõuagi kõike tunda. Filmi osalema ei tulnud ma päris ise, vaid Toomas Hõraku (filmi kunstnik – RH täiendus) soovitusel, kes käis Palamuselt ja Jõgevalt filmile riidekraami otsimas. Jõgeva teatritrupilt sai «Õnn ...» ka päris mitmeid kostüüme,» märkis Janek Varblas.

Film iseenesest on tema sõnul üle keskmise. «Leidlikke nüansse ja humoorikaid stseene on päris palju,» lisas ta. «Võinuks aga olla tekstitihedam ja tundus ka pisut Andrese (Ivo Uukkivi – RH lisandus) tegelaskuju poole kaldu.»

Kultuuriklubi Promenaadiviis (Ülikooli 1) korraldajate teatel algab seanss tänasel klubiõhtul kell 19.30. Kohal on filmi autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles