Maanteeamet pooldab neljarajalist teed Tartust Tallinna (6)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet lasi Riia ringile uue asfaldi panna, kuid see ei muuda tipptundidel aeglast liiklust kiiremaks.
Maanteeamet lasi Riia ringile uue asfaldi panna, kuid see ei muuda tipptundidel aeglast liiklust kiiremaks. Foto: Kristjan Teedema

Nelja sõidurajaga tee Tartust Tallinna ei ole enam utoopia, vaid Eestile täiesti jõukohane unistus, julges Tartu linnapea Urmas Klaas kinnitada pärast kohtumist maanteeameti peadirektori Priit Saugiga esmaspäeval.

Sauk ütles, et lubadusi ta kohtumisel siiski ei andnud, küll aga tutvustas tööplaane juba tehtud otsuste valguses. Esimene suurem töö Tartu ja Tallinna lähendamiseks on neljarajalise maantee ehitus Kose-Mäo lõigus. See peab olema rajatud aastaks 2022 ehk viie-kuue aasta jooksul, hind on sellel tööl suurusjärgus 170 miljonit eurot.

«Nii valitsuse kui parlamendi liikmetega on jutuks olnud, et taristu arenduseks võiks suunata lisaraha, et kogu teedevõrku, aga eelkõige kolme põhimaanteed – Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Narva – neljarealisena edasi ehitada,» ütles Sauk. «See on meie soov-unelm, aga ei ole ühtegi otsust ega kinnitatud kava.»

Jutuks olid kohtumisel ka uued 2+1 sõiduradadega möödasõidualad, mille ehitus algab tuleva aasta kevadel Põltsamaa ja Tartu vahel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles