Jõulusära jõuab tänavu ka äärelinna

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tartu linnavalitsus tellib Aardla-Soinaste-Raudtee tänava ringristmikule sel fotomontaažil oleva valguspallidest kuuse või teistmoodi jõulukaunistuse, selgub konkursi käigus.
Kas Tartu linnavalitsus tellib Aardla-Soinaste-Raudtee tänava ringristmikule sel fotomontaažil oleva valguspallidest kuuse või teistmoodi jõulukaunistuse, selgub konkursi käigus. Foto: Kristjan Teedema

Läks aega, mis ta läks, aga lõpuks on Tartu linnavalitsus asunud teoks tegema ammust mõtet viia jõulusära ka kesklinnast kaugemale. Esimese sammuna paigaldatakse tänavu nn viie tee ristis mullu Tartu linna kulu ja kirjadega valminud Aardla-Soinaste-Raudtee ringristmiku valgustusposti ümber kaheksa meetri kõrgune valguspallidest koosnev silmapaistev kuusk.

«Kuus-seitse aastat tagasi tekkis mõte panna jõuluajaks Annelinna Sõpruse ringile suur valgusvorm,» märkis Tartu linnakunstnik Tiit Kaunissaare. Nüüd saab see mõte teoks, kuigi teises ja võrreldes Sõpruse ringiga mitte nii rahvarohkes kohas.

Rõõmustav linnamets

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles