Peeter Volkonski poeg sai vangist välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu maakohus vabastas eilse määrusega Immanuel Volkonski (32) tingimisi enne tähtaega vanglast, kus ta kandis karistust narkokuriteo eest.


Kohus mõistis Volkonski narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest süüdi 27. mail 2010 ning määras talle karistuseks kaheaastase vabadusekaotuse. Eilse kohtumäärusega määrati Volkonskile üheaastane katseaeg, mille jooksul peab ta elama kohtu määratud alalises elukohas, alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, ta ei tohi tarvitada alkoholi ega narkootikume ning ta peab asuma tööle hiljemalt kaks nädalat pärast vangistusest ennetähtaegselt vabanemist.

Samuti peab ta osalema kriminaalhooldaja poolt vajalikuks peetavates sotsiaalabiprogrammides, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Volkonski ennetähtaegset vabastamist pooldasid nii kriminaalhooldaja kui ka prokurör.

Õigusemõistja leidis, et kriminaalhooldus maandab Volkonski puhul uue kuriteo toimepanemise riski, kuna kriminaalhooldusega osutatakse talle sotsiaalset kohanemist soodustavat abi ning aidatakse isiklike probleemide lahendamisel.

Vabanemisel on Volkonskil olemas sotsiaalne tugivõrgustik, samuti on talle tagatud kindel töökoht ja sissetulek.

Seega on kinnipeetaval olems head eeldused resotsialiseerumiseks. Volkonski on kinnitanud, et tal on tekkinud motivatsioon elada seaduskuulekalt, lisas Tamm. Vanglas ei ole teda kordagi karistatud distsiplinaarrikkumise eest.

Volkonski karistusaeg algas 4. septembril 2009 ja lõppeb 3. septembril 2011. Eilne kohtumäärus on vaidlustatav 10 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles