Magnetpaber aitab luua uusi maailmu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Murdvee ees on valgeks värvitud terasest alusel väikestest figuuridest koosnevad pildid.
Liisa Murdvee ees on valgeks värvitud terasest alusel väikestest figuuridest koosnevad pildid. Foto: Sille Annuk

Magnetuniversumi loomiseks on tarvis magnetpaberit, magnetitega varustatud puust ja tekstiilist detaile. Plekktahvlitele paigutatuna moodustavad need suuremaid ja väiksemaid pilte, mis on ühtaegu mängud.


«Just nagu päris maailm, koosneb ka magneetiline maailm loodusest, inimestest ja asjadest, ruumidest, mille ümberpaigutamine pakub vaatajale-kaasamängijale lõputuid võimalusi oma fantaasiat rakendada,» selgitas Tartu Jaani kiriku käsitööpoe perenaine, tekstiilikunstnik ja raamatuillustraator Liisa Murdvee.

Laupäeval avas ta kiriku tornirõdul magneetilise mängumaailma, mis on ühtlasi tema esimene isiknäitus.

Ühel suurel valgel alusel keeb linnaelu, kus on kujutatud korterit, välikohvikut, parki, lillemüüjaid, tänavaid ja palju muudki.

Teisel suurel alusel on kunstnik kujutanud maaelu, milles askeldavad inimesed ja loomad. Üks suur pilt väikeste tegelastega viib vaataja mere äärde rannaliivale.

Suurtel ja väikestel vaatajatel on näitusetöödega lubatud väikest viisi ka mängida. «Selles maailmas saab ruume lõpmatult ümber kujundada, sättida esemeid ja inimesi, luua sõnadest uusi sõnu,» lisas Liisa Murdvee.
Näitust «Magnetuniversum» saab vaadata märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles