Tänavatants hakkab Tartus pead tõstma

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii hip-hopi kui breigi kategooriates osalenud ja ka finaali jõudnud Ahti Phenomenon crewst teenis võistlusel tiitli «väsimatu mees», kuid jäi mõlemast võidust ilma.
Nii hip-hopi kui breigi kategooriates osalenud ja ka finaali jõudnud Ahti Phenomenon crewst teenis võistlusel tiitli «väsimatu mees», kuid jäi mõlemast võidust ilma. Foto: Kristjan Teedema

«Ausalt öeldes, ma ise ei ole rahul selle hetkeolukorraga,» selgitas Maik Mäses, miks ta pidas vajalikuks tuua Tartusse uue tänavatantsuvõistluse Get Up Battle.


Tallinnas elav ja Vanad Tuttavad crews tantsiv Mäses õpib Tartus ning on seega mõlema linna olukorraga hästi kursis. «Siin on vanemad, kes enam aktiivselt asjaga ei tegele ja noored pole tantsu juurde jõudnud. Tallinn on pigem tänavatantsu keskus,» arvas Mäses. Osaliselt oligi võistluse eesmärk tuua Tartusse Eesti tipud.

Ürituse korraldamine ise oli Mäsesi sõnul ülilihtne. Kõige suurem probleem – koht, kus võistelda – sai kiirelt Tähtvere tantsukeskuse abil lahendatud. Tantsijate hulgas, kes kõik üksteist tunnevad, levis info kulutulena ning kohale tuli 60-70 osalejat, umbes 20 breikarit ja 26 hip-hopi paari.

Osa said võtta kõik soovijad, tuli ennast vaid kirja panna. Seetõttu astusid Eesti tippude kõrval üles ka alles päris algajad. Tantsijaid oli kõikjalt üle Eesti, nii Tallinnast ja Ida-Virumaalt kui ka Võrust ja Lõuna-Eesti väiksematest kohtadest.

Et mitte päris nullist alustada, sai üritusest teine osa 2009. aasta sügisel Tallinnas toimunud Get Up Battle'le. Too võistlus oli küll umbes kolm korda väiksem ning palju kitsamates ruumides, kuid osalejatele jäid eredad mälestused ning sama nimega võistlusele tuldi hea meelega.

Laupäeval toimunud võistlusega on sel pistmist nii palju, et korraldajad on mõlemad Vanad Tuttavad crewst.

Get Up Battle'st on Tartus esialgu suurem ainult igasügisene Battle of Est, kus osalevad ka maailma mõttes suured nimed. «See annab elamuse, aga mitte kogemust,» ütles Mäses: oluline on korraldada ka selliseid üritusi, millest kõik soovijad osa saavad võtta.

Get Up Battle vol 2 ei jäänud korraldaja sõnul kindlasti viimaseks ning sellest on plaanis teha traditsioon. Toimuma hakkab see nii Tallinnas kui Tartus ning siiakanti on üritust tagasi oodata juba ka sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles