Afekti esimese kontserdi taustaks ERMis kohises vaikselt ventilatsioon (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tulevi «Six Last Words of Henry David Thoreau» kõlas esiettekandes.
Toivo Tulevi «Six Last Words of Henry David Thoreau» kõlas esiettekandes. Foto: Merike Lill

Nüüdismuusika festivali Afekt esimesel Tartu-kontserdil kõlas esmaettekandes Toivo Tulevi teos «Six Last Words of Henry David Thoreau» ning Austria linnast Grazist pärit ja praegu suurema osa aastast New Yorgis elava ja töötava Georg Friedrich Haasi teos «Atthis».

Teosed kõlasid Tallinna Uue Muusika Ansambli esituses, sopran Kädy Plaas-Kala soleerimisel ja Arash Yazdani dirigeerimisel. Haasi teosele oli videotausta teinud Rainer Kohlberger.

Kontsert toimus Eesti Rahva Muuseumi uues hoones, üsna peasissepääsu juures. Akustiliselt sobib hiiglaslik ruum ka kammerliku heliloomingu esitamiseks, kuid veidi oli kuulda muusika sekka ventilatsiooni vaikset kohinat ja paar korda ukse sulgumist.

Täna kell 19 esinevad Jaani kirikus Eesti filharmoonia kammerkoor ja Elblągi kammerorkester (Poola) Marek Mośi (Poola) dirigeerimisel, solist Agata Zubel (sopran, Poola), klaveril Kadri-Ann Sumera. Kavas on Liisa Hirschi (esiettekanne), Pawel Lukaszewski, Aleksander Nowaki, Enno Poppe ja Agata Zubeli loomingut.

Järgmistel õhtutel on Tartus festivali Afekt kontserdipaigad Genialistide klubi ja linnamuuseum ning lõpuks, 26. oktoobril, Nooruse galerii.

Seekordne rahvusvaheline nüüdismuusika festival Afekt on Tartus enne seda 14 aastat toimunud Eesti heliloojate festivali jätk. Viimastel aastatel Tallinna laienenud ja rahvusvahelisi kollektiive kaasanud muusikapidu sai muutustest tulenevalt uue nime.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles