Maanteeamet loobus Alatskivi silla taastamisest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalavahetusel ehitasid Alatskivi elanikud üle jõe ajutise silla.
Läinud nädalavahetusel ehitasid Alatskivi elanikud üle jõe ajutise silla. Foto: Margus Ansu

Alatskivil kolm kuud pärast valmimist 2014. aasta veebruaris kevadise suurveega purunenud silda Omedu-Kallaste-Aovere maantee ääres taastama ei hakata, otsustas maanteeamet. Kõnnitee on kavas suunata maantee serva ning lahendada jõeületus truubiga.

Maanteeameti lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal märkis, et uut silda pole enam plaanis rajada ning praegu puuduolev jalgtee osa valmib järgmise aasta kevadel. Juba sel aastal loodetakse rajada turvalisem ülepääs üle järvest väljuva jõe.

Taal lisas, et Alatskivi vald soovib tammiga tõsta järve veetaset, see eeldab aga põhjalikumat projekteerimist ja ehitamist. Hetkel on plaanis lahendada jalakäijate üle jõe saamise küsimus nii, et nad ei peaks maanteel kõndima.

Maanteele ei pea aga kergliiklejad ka praegu astuma, sest silla taastasid kohalikud elanikud käepärastest materjalidest möödunud nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles