Põltsamaa gümnasistid õpivad ka häkkimist

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkaitseõpetaja Ats Teppan (seisab) näitab (vasakult) Hans Annistele, Raito 
Kösterile ja Sander Saarele, kuidas 
seadistada ruuterit nii, et see tõrgeteta tööle hakkaks.
Küberkaitseõpetaja Ats Teppan (seisab) näitab (vasakult) Hans Annistele, Raito Kösterile ja Sander Saarele, kuidas seadistada ruuterit nii, et see tõrgeteta tööle hakkaks. Foto: Sille Annuk

Haridus- ja teadusministeerium valis tänavuse aasta haridusteoks küberkaitse õppesuuna Põltsamaa ühisgümnaasiumis. Et aimu saada, mida gümnasistid seal õpivad, käis Tartu Postimees küberkaitsetunnist osa saamas.

Enne tunni algust sõnas küberkaitseõpetaja ja kooli IT-spetsialist Ats Teppan, et tunniteema pole ehk leheloo jaoks väga atraktiivne. Selle saateks ladus ta lauale viis traadita interneti ruuterit ning selgitas, et nüüd tuleb 11.b klassi õpilastel hakata neid seadistama.

Hetkeks tekkis tõesti tunne, et ei sünni midagi märkimisväärset, sest ruuteri seadistamine on ju juhendi järgi üsna lihtne ettevõtmine. Tunni käigus selgus, et päris nii see ikka pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles