Tartu teadusparki tuleb mobiililahenduste näidiskeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teaduspark
Tartu Teaduspark Foto: Sille Annuk.

Tartu Teaduspargis avatakse järgmise aasta alguses mobiililahenduste demo- ehk näidiskeskus, kus ettevõtjad, arendajad ja lihtsalt huvilised saavad uudistada Eestis tehtud nutikaid mobiililahendusi.


«Eesmärk on tuua info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid inimestele lähemale ja edendada ettevõtjate koostööd,» ütles projekti Tartu-poolne juht Annika Toit.

Praegu asub Baltikumi ainus tehnoloogiate näidislabor Tallinnas. «Vajadus rohkemate demolaborite järele on kindlasti olemas,» märkis Toit ja tõi võrdluseks, et Põhjamaades on loodud seesuguste demolaborite lai võrgustik.

Kolm uut tulijat

Tartu Teaduspargis avatav näidislabor on osa projektist Unified ICT Network for In-novations, mille käigus rajatakse samal ajal kui Tartus tehnoloogia näidislabor ka Riiga ja Ventspilsi.  

Tartu näidislabori huvikeskmes on Toidu sõnul mobiilirakendused, alates m-parkimisest ning lõpetades mobiiliga juhitava robotiga. Lisaks mobiilitehnoloogiatele tuleb väljapanekule robootikanurk, mis järgib living lab'i ehk elava labori ülesehitust.

See tähendab Toidu selgitusel, et huvilised ei pea lihtsalt roboteid vaatama, vaid saavad neid ka ise katsuda, liigutada ja ehitada.

632 330 eurot

Ruumid, kus teaduspargis näidislabor avatakse, on Toidu kinnitusel korras ja vajavad vaid sisustamist. Ometi ei avata Tartus laborit enne, kui ka Läti partnerid on remondi ja labori sisustamisega järele jõudnud. Kõik laborid on plaanis avada samal ajal uue aasta esimesel poolel.

Partneriteks on ettevõtmises Tartu Teaduspark, Tartu Ülikool, Riia Tehnikaülikool, Läti IT-klaster ja Ventspilsi kõrgtehnoloogiapark. Tuleva aasta sügiseni kestva projekti maksumuseks kujuneb 632 330 eurot ning raha selleks saadi Eesti-Läti programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles