Tartu spordiselts Kalev tähistab täna oma 115. aastapäeva

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalevi kasvandikud on ka vehklejad Erika Kirpu (vasakul) ja Julia Beljajev.
Tartu Kalevi kasvandikud on ka vehklejad Erika Kirpu (vasakul) ja Julia Beljajev. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu spordiselts Kalev tähistab täna 115. aastapäeva. Tähtsa päeva puhul korraldatakse seltsi liikmetele kohtumisi klubi sportlaste ja treeneritega, kes esindasid Eestit Rio olümpiamängudel.

Osalemisest on teada andnud vehklejad Erika Kirpu ja Julia Beljajeva ning kergejõustiklased Jaak-Heinrich Jagor ja Kaur Kivistik. Küsimustele vastavad ka kõikide eelnimetatud sportlaste treenerid: Viktor Kirpu, Natalja Kotova, Mehis Viru ja Endel Pärn.

Tartu Kalev on Lõuna-Eesti vanim spordiühendus, mis asutati 1901. aastal raskejõustikuringina. Sellest ajast on see jäänud üheks kohaliku spordielu suuremaks edendajaks.

Tuntuimatest sportlastest on Tartu Kalevis treeninud ja jõudnud hiljem tiitlivõistluste medalitele Johannes Kotkas, Rein Aun, Jaak Uudmäe, Aleksander Tammert ning Kristina ja Katrin Šmigun. Tuntuimatest treeneritest on spordiseltsis töötanud Fred Kudu, Erna ja Herbert Abel, Ilmar Kullam ja Karl Kivastik.

Tartu Kalevi juhataja Raido Mägi sõnul saab praegu klubis tegeleda kergejõustiku, korvpalli, võrkpalli, vehklemise, Kreeka-Rooma maadluse, sulgpalli, lauatennise, iluvõimlemise ja malega. Treeningurühmad tegutsevad Tartus, Otepääl, Võrus ja Elvas.

«Meil töötab 31 kvalifitseeritud treenerit. Igal aastal korraldame umbes 40 võistlust erinevatel spordialadel,» lausus Mägi.

Mägi sõnul panustab spordiklubi ka spordist väljapoole. «Tartlased ehk ei tea, et Tartu Kalev on andnud Magasini tänava hoone Genialistide klubi kasutusse. Samuti haldame Madsa spordibaasi Otepää lähedal, kus käis sellel suvel laagris üle tuhande lapse,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles