Fotod: toomkirikule kerkis valgusest torn

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusest torn toomkiriku varemetes.
Valgusest torn toomkiriku varemetes. Foto: Raimu Hanson

Toomel tõusid teisipäeva hilisõhtul toomkiriku varemetest pilvitusse taevasse võimsad valgusvihud, mis festivali Tartu Valgus ühe töötoa juhi Johan Moritzi sõnul asendavad praeguseks poolikult säilinud tornide puuduvat osa. Seespool kattis lage varjudemäng, mis mälestab Toomel enne kiriku kerkimist kasvanud tammikut.

Kõik see oli alles proov. Täies jõus valgusemängu saab vaadata alates reede õhtust pühapäevani ja sellega kaasneb Tartu ülikooli muuseumis kõrvaltegevus. Reedel kell 18 toimub taskulambiekskursioon Toomemäel, laupäeval on kavas loeng valgusest ja vitraažikunstist keskajal ning pühapäeval annab Viljandi linnakapell kontserdi koostöös Andreas Kalkuniga muuseumi valges saalis.

Valgusemängu saab vaadata mujalgi kui Toomel. Töötubades kavandatud valgusinstallatsioonid ilmuvad vaatajate ette ka raekojal ja linnamuuseumi hoonel. Valgusdisaineri Sabine De Schutteri looming Võidu sillal süttis aga juba eelmisel nädalal.

Festivali Tartu Valgus kavas on palju muudki vaatamisväärset, millest saab lugeda siinkohal.

Johan Moritzist ja temaga koos toomkiriku installatsiooni töötuba juhtinud Tina Wikströmist (mõlemad valgusdisainerid on Rootsist), aga ka nende kolleegidest saab lugeda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles