Eestlane reisib kaugetele maadele palju, terviseohte trotsides

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtede langemine toob meelde soojad maad, kuhu päikest võtma lennata. Tervishoiukõrgkooli lõpetanud Kätlin Kindsiko (vasakul) ja Grete Must tuletavad oma uurimistööga meelde ohtusid, mis kaugel maal võivad varitseda.
Lehtede langemine toob meelde soojad maad, kuhu päikest võtma lennata. Tervishoiukõrgkooli lõpetanud Kätlin Kindsiko (vasakul) ja Grete Must tuletavad oma uurimistööga meelde ohtusid, mis kaugel maal võivad varitseda. Foto: Margus Ansu

Eestimaa hommikud on juba mõnda aega hallased ja see tähendab, et soojamaareiside aeg on käes.

Lennukiga puhkama sõites tabavad inimest aga kõrva-, selja- ja peavalu ning kõhupuhitus. Ligi kolmandikku halvab lennuhirm, mida naised maandavad muusikat kuulates ja mehed alkoholi tarvitades.

Puhkaja vaevused sihtriigis on suure tõenäosusega kõhulahtisus, päikesepõletus, palavik ja gripilaadsed nähud, põhjusteks kohalik toit, halb kohanemine uue keskkonnaga, vähene vee joomine ja päikesekreemist mittehoolimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles