Operatiivteenistused korraldavad täna Lõuna-Eestis suurõppuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas mängivad operatiivteenistused läbi ka äkkrünnaku ja pantvangidraama Põlva kultuurimajas. Illustreeriv foto.
Muu hulgas mängivad operatiivteenistused läbi ka äkkrünnaku ja pantvangidraama Põlva kultuurimajas. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Täna leiab Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonnas aset Lõuna-Eesti regionaalne kriisiõppus, mille käigus harjutatakse samal ajal kuue pääste- ja korrakaitseülesande lahendamist.

Ajaliselt kattuvatel osaõppustel tuleb operatiivteenistustel reageerida haigla põlengule ja koolimajale tehtud pommiähvardusele Tartus, vahendas Lõuna prefektuur. Samal ajal teatatakse äkkrünnakust ja pantvangiolukorrast Põlva kultuurikeskuses, seda asuvad lahendama tavapatrullide kõrval ka kiirreageerijad ja läbirääkijad. Sellele kõrval antakse teada laevaõnnetusest Peipsil ning raskest liiklusõnnetusest Jõgevamaal, millele järgneb inimeste otsing maastikul.

Õppuse juht politseileitnant Ottomar Virk ütles, et seni on koostööõppustel lahendatud peamiselt üksteisele järgnevaid kriisiolukordi, et mõõta operatiivüksuste valmisolekut pikema aja jooksul, näiteks ööpäeva vältel. «Tänasel õppusel kontrollime operatiivteenistuste juhtimis- ja reageerimisvõimekust olukorras, kus samal ajal tuleb lahendada kuus mahukamat vahejuhtumit kolmes Lõuna-Eesti maakonnas korraga,» kirjeldas ta pressiesindaja vahendusel.

Ühesõnaga pannakse operatiivteenistuste võimekus proovile olukorras, kus ollakse juba hõivatud kriisiolukordade lahendamisega. Samas tagatakse kodanikele tavapäraste väljakutsete teenindamine.

Suurõppusi korraldatakse Lõuna-Eestis igal aastal, et tagada operatiivteenistuste pidev valmisolek suurematele vahejuhtumitele reageerimisel. «Valmisolek ei sünni pelgalt teadmisest või tarkusest iseendast, seda ongi vaja päriselt läbi harjutada,» leidis Virk.

Õppus kohalike elanike argitoimetusi ei sega ning suuri muudatusi liikluses kaasa ei too. Arvestada võib siiski sellega, et Põlva kultuurimaja osaõppusel on linnas operatiivjõude näha tavapärasest rohkem.

Politsei eestvedamisel korraldataval õppusel teeb kaasa 180 osalejat Lõuna prefektuurist, päästeameti Lõuna päästekeskusest, Lõuna-Eesti pommirühmast, Tartu ülikooli kliinikumist, haridusministeeriumist ning häirekeskuse Lõuna-Eesti keskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles