Tartu hakkab linnakirjanikule stipendiumi maksma

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linn plaanib asutada linnakirjaniku stipendiumi, mida makstakse ühele inimesele aasta jooksul 860 eurot kuus.

Volikogule esitatud eelnõu kohaselt  on Tartu linnakirjaniku stipendium Tartu linna ja sihtasutuse Tartu Kultuurkapital koostöös välja antav stipendium kultuuriväärtusega ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale füüsilisele isikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada Tartu linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana. 

Stipendiumi saaja väljaselgitamiseks moodustatakse eelnõu järgi eksperdikomisjon, kuhu kuuluvad Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna määratud isik, Eesti kirjandusmuuseumi määratud isik, Tartu ülikooli kirjanduse ja teatriteaduse osakonna määratud isik, Tartu linnavalitsuse määratud isik ja sihtasutuse Tartu Kultuurkapital määratud isik.

Stipendium antakse üheks aastaks, stipendiumi suurus kuus on stipendiumi väljamakse aastale eelneva kalendriaasta kahekordne töötasu alammäär.

Stipendiumi saajal avaneb võimalus seda uuesti taotleda viie aasta möödudes.

Tartu kuulub Unesco loovlinnade võrgustikku ja on 2015. aastast rahvusvaheline kirjanduslinn. Ühe tegevusena kirjanduse valdkonna edendamisel Tartus on välja töötatud käesolev Tartu linnakirjaniku stipendium, millega soovib linn aidata kaasa kirjanike loomevõimaluste parandamisele. Eraldi on märgitud nõue, et stipendiaadi elukoht rahvastikuregistri järgi on Tartu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles