Teatrite linn Tartu saab juurde veel ühe teatrimaja

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polygoni teatri tegevjuhi Kristel Treieri sõnul saab uues teatrisaalis tulevikus peale etenduste korraldada ka konverentse või kontserte.
Polygoni teatri tegevjuhi Kristel Treieri sõnul saab uues teatrisaalis tulevikus peale etenduste korraldada ka konverentse või kontserte. Foto: Kristjan Teedema

Polygon Teatri juht ja asutaja Tamur Tohver ütles, et uude saali mahub 150-200 inimest. «See on black box’i tüüpi saal, mis asub endise trükimuuseumi ruumis. Oleme selle täies ulatuses renoveerinud. Näiteks põrandal on nüüd parkett. Suured kaaraknad on säilitatud ning etenduse ajaks kaetakse need luukidega,» kirjeldas ta.

Samas majas on teatri käsutuses veel väike ehk valge saal, kus toimuvad treeningud, kursused ja joogatunnid. Kui tihti uues teatrimajas etendusi antakse, ei julgenud Tohver veel täpselt öelda, kuid järgmisel poolaastal plaanib teater tuua Tartusse vähemalt kaks-kolm uut lavastust.

«Teatrisaal ongi mõeldud nii, et on meie enda tükke, aga toimub ka külalisetendusi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles