Rõngus avatakse Lõuna-Eesti suurim viljaterminal

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevili uus viljaterminal Rõngus.
Kevili uus viljaterminal Rõngus. Foto: Kevili

Põllumeeste ühistu Kevili tähistab 15. oktoobril Rõngu terminali valmimist suure avamispeoga. Tegu on Lõuna-Eesti kaasaegseima ja suurima viljaterminaliga, mis mahutab 50 000 tonni teravilja ning suudab ühe tunni jooksul vastu võtta 16 veoautotäit ehk 400 tonni saaki.

Rõngu viljaterminal alustas tegutsemist tänavu juulis ning on oktoobri seisuga vastu võtnud juba enam kui 36 200 tonni teravilja. Kevili nõukogu esimehe Jaak Läänemetsa sõnul on põhjust tähistamiseks.

«Rõngu terminali valmimine on loonud Kevili liikmete jaoks paremad saagikogumise tingimused. Nüüd saame pakkuda enam tuge just Lõuna-Eesti põllumeestele – siin piirkonnas tegutseb ligikaudu pool meie liikmeskonnast,» selgitas Läänemets.

Rõngu viljaterminal on teine põllumeeste ühistu Kevili püstitatud terminal. Jaak Läänemets märkis, et Rõngu terminali ehitamisel rakendati kogemusi, mis saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal tänaseks juba 4 aastat tegutsenud terminalis.

«Kahe viljaterminaliga suudame teenindada suuremat hulka põllumehi ja aidata oma liikmetel toodangut kasumlikult realiseerida, mis just tänavusel keeruka ilmastikuga aastal eriti teravalt esile tõuseb,» rääkis Jaak Läänemets.

Rõngu viljaterminali ehitus läks maksma 8,66 miljonit eurot, millest 1 miljoni moodustas Kevili liikmete omafinantseering, 1,6 miljonit PRIA toetus ning ülejäänu kaeti laenuga Swedbankist.

Viljaterminali avamispidu algab Rõngus 15. oktoobril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles