Muuseumid ootavad mänguvälju avastama

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastane Robin Nõlvak külastas kolmapäeval oma ema Mariann Nõlvakuga Tartu ülikooli loodusmuuseumi ning sai kaasa ka avatud mänguväljade festivali kaardi. Sellel olnud juhiste järgi leidis ta üles suure merikarbi, millesse mahub hülgepoeg. Sel pildil mahutas Robin aga karbi sisse täiskasvanud hülge mõõtu pehme mänguhülge.
Kuueaastane Robin Nõlvak külastas kolmapäeval oma ema Mariann Nõlvakuga Tartu ülikooli loodusmuuseumi ning sai kaasa ka avatud mänguväljade festivali kaardi. Sellel olnud juhiste järgi leidis ta üles suure merikarbi, millesse mahub hülgepoeg. Sel pildil mahutas Robin aga karbi sisse täiskasvanud hülge mõõtu pehme mänguhülge. Foto: Sille Annuk

Kui rüükalad praegu veel elaksid, kas hüljes saaks neid hommi­­kusöögiks süüa? Aga millise merikarbi sisse võiks mahtuda hülgepoeg? Nendele ja veel lugematutele küsimustele saab vastuseid otsida laupäeval Eesti muuseumides algaval avatud mänguväljade festivalil.

15. oktoobrist 6. novembrini kestev festival ootab lastega peresid üheskoos muuseumidesse, et vaadata sealseid tavapäraseid näitusi veidi teise nurga alt. Tänavu on merekultuuri aasta puhul pööratud tähelepanu just neile eksponaatidele, mis on ühel või teisel moel seotud merega.

Mängides muuseumi avastamiseks saavad lapsed teekonnale kaasa kaardi, milles on märgitud punktid, mis tuleb üles leida. Igas punktis on lahendamiseks mõni ülesanne: tuleb vastata küsimusele, pilte joonistada või värvida või hoopis kuulata helisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles