Vanamutiks kehastumine apteegis käis suurema vaevata

Krista Piirimäe
, tartlasest kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Piirimäe mängib filmis «Õnn tuleb magades» eakat tartlannat, kes ostab apteegist ravimit. Vaatajate ees on ta kümmekond sekundit.
Krista Piirimäe mängib filmis «Õnn tuleb magades» eakat tartlannat, kes ostab apteegist ravimit. Vaatajate ees on ta kümmekond sekundit. Foto: Kaader filmist

Septembrikuus aasta tagasi küsis Mart Kivastik minult Promenaadiviies, kas ma olen nõus tema filmis «Õnn tuleb magades» mängima vanamutti, kes ostab apteegist rohtu. Vastasin jah, ma ei pea mitte eriti palju vaeva nägema ümberkehastumisega. Ja tabletid on endal kodunt võtta.

Ülikooli apteek Poe tänaval oli poolenisti piiratud valgete ja mustade sirmidega, üle kümne inimese sebis ringi, meeleolu oli pidulik ja tähtis.

Ma olin koguni rõõmus, sest tema eelmises filmis «Üks minu sõber» olid pooled osatäitjad Kivastiku tutvusringkonnast, aga mind ei olnud, minule ei kippu ega kõppu. Näiteks kohvikus Sodiaak istusid Ruta, Ude ja Aare, kontserdil olid Kutu, Varblane, Ene, Raimu, kõiki ei mäleta. Noh, rõõmustasin, et nüüd siis saan ka mina filmi sisse!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles