Tartu kutsub sügisvaheajal haridusfestivalile

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsuse haridusosakond korraldab sügisesel koolivaheajal, täpsemalt 25.-27. oktoobrini haridusfestivali, mille käigus avavad 16 Tartu kooli oma uksed ning ootavad kõiki huvilisi endaga koos teadmisi koguma.

Haridusfestivali programmis on kokku orienteeruvalt 50 erinevat loengut, õpituba, töötuba, kontserti. Selle aasta haridusfestivali programm paistab silma just õpetajalt õpetajale pakutavate õpitubade poolest.

«Eelmise aasta haridusfestivali tagasisidest tuli välja, et õpetajad ootavad peamiselt koolitusi, kus saab üksteiselt klassiruumis toimivaid võtteid õppida. Mitmed Tartu koolide õpetajad on väljakutse vastu võtnud ning vorminud oma parimatest praktikatest õpitoa,» ütles haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Programmis on ka juhtidele mõeldud loenguid-õpitube. Näiteks külastab haridusfestivali Utrechti ülikooli professor Robert-Jan Simons, kelle loeng keskendub just kaasaegsele juhtimisele.

Kõigil soovijatel on võimalik kaasa rääkida haridusvaldkonna teemadel haridus- ja teadusministeeriumi õpitubades, mis toimuvad igal festivalipäeval kell 14 erinevates koolides. Täpsemat info leiab festivali ajakavast.

Tartu linnavalitsuse haridusosakond jagab oma kogemusi igal festivalipäeval kell 12. Esimesel kahel päeval keskendutakse eelmistel aastatel saadud kogemustele avatud õpperuumiga, LP-mudeliga ning kooli ja kodu koostööga. Jagatakse ka tänavu välja antud raamatuid.

27. oktoobril on kõigil huvilistel võimalik saada teada, kuidas toimub vastuvõtt Tartu lasteaedadesse, põhikoolidesse ja gümnaasiumitesse.

Haridusfestivali kavaga saab tutvuda aadressil www.haridusfestival.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles