Noorkuud nõustavad tantsu- ja muusikakorüfeed

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Tommingas viimistleb Noorkuu liikumist, pilti teeb fotograaf Alan Proosa.
Mare Tommingas viimistleb Noorkuu liikumist, pilti teeb fotograaf Alan Proosa. Foto: Lauri Kulpsoo

Ansambel Noorkuu vehkis oma kunagise kooli, Tartu Karlova gümnaasiumi saalis proovi teha. Lihvimisel oli võistlusel «Eesti laul» osaleva loo «Be My Saturday Night» vokaalne esitus ja sinna juurde seatud kärme liikumine. Abiks olid oma ala tipud.


«Ma võiksin laval akordioniga keskel olla,» pakkus dirigent, suurte eurolauluvõistluse kogemustega Tarmo Leinatamm.

Selle ja teiste naljade vahel said temalt laulvad ja samal ajal poodiumi peal ja kõrval sammuvad ja hüppavad Rein Kahro, Ilmar Madison, Martti Meumers, Virgo Tulit ja Remi Teras tululikke soovitusi. «Nagu välismaa lugu!» kiitis Leinatamm lõpuks.

Samal ajal – aga ka eelmistel ja järgmistel õhtutel – viimistles koreograaf Mare Tommingas viisiku liikumist, mis lisas laulule «Be My Saturday Night» jõulisust. Tunnustatud teatrifotograaf Alan Proosa jäädvustas ansambli paraadportree.

Miks abistavad oma ala tipud Noorkuu noori mehi nende võistluslaulu lihvimisel? «Nad on meie lemmikud,» ütles Leinatamm.
Kuidas hindate nende laulu edu eeloleval võistlusel? «Ma arvan, et Noorkuu üllatab selle esitusega, sest nad suudavad laulda ka endale mitteharjumuspäraselt,» ütles Tommingas. «Kaasa aitab ilmselt see, et nad osalesid «Queenis».»

Kontsertlavastus «Queen - The Doors of Time» oli vaatajate ees Vanemuises kevadel 2009. Selle lavastaja, koreograaf, kostüümi- ja dekoratsioonikunstnik oli Mare Tommingas ning muusikaline juht Tarmo Leinatamm.

Laulu «Be My Saturday Night» on loonud Mart Vainu. Reeglina a capella esineva Noorkuu võistlusloole on muusikalise saate meisterdanud Silver Lepaste.

Mida mõtleb ansambel enne 12. veebruari poolfinaali, mis möödub televaatajate silmade all? «Võtame võistlust tõsiselt, aga mitte dramaatiliselt,» ütles Martti Meumers. «Eks me ürita enda fänne koondada ja tallinlastele siiski vägeva lahingu anda. Et Noorkuu on ikkagi Tartu bänd, siis kaitseb ta «Eesti laulu» võistlusel Tartu ja Lõuna-Eesti au. Pole just palju neid osalejaid, kes on pärit Tallinnast kaugemalt.»

Esimeses poolfinaalis on üks üritaja, kes on pärit veelgi enam lõunast kui noorkuulased. Nimelt tuleb laulu «Lubadus» esitaja Kait Tamra Võrumaalt.
Ennustusportaali TrioBet koefitsientide alusel on Noorkuu esitataval laulul «Be Ny Saturday Night» hea võimalus laupäevaõhtusest poolfinaalist edasi jõuda.

Parim võimalus on Getter Jaani esitataval lool «Rockefeller Street». Ennustusproffide hinnangul jõuavad üsna kindlasti edasi ka Victoria «Baby Had You», Jana Kase «Don´t want anything» ja Outloudzi «I wanna meet Bob Dylan».

TrioBet on osa Nordic Gaming Grupist, mis on Euroopa Liidus litsentseeritud ettevõte, pakkudes spordiennustuse, online-pokkeri ja kasiino teenuseid.
Esimeses poolfinaalis 12. veebruaril konkureerivad:
1. Veel on aega - Marilyn Jurman
2. Kes ei tantsi, on politsei - Elmayonesa
3. Baby Had You - Victoria
4. Be My Saturday Night - Noorkuu
5. Don't Want Anything - Jana Kask
6. Lubadus - Kait Tamra
7. Lapsed ja lennukid - Ans. Andur
8. Unemati - Meister ja Mari
9. Rockefeller Street - Getter Jaani
10. I Wanna Meet Bob Dylan - Outloudz

Teises poolfinaalis lähevad 19. veebruaril võistlustulle:
1. Rahu, ainult rahu - Sõpruse puiestee ja Merili Varik
2. St. Cabah - Shirubi Ikazuchi
3. My Melody - Sofia Rubina
4. The Storm - Mimicry
5. Valss - Orelipoiss
6. Jagatud öö - Uku Suviste
7. Second Chance - Tiiu Kiik
8. Smile - MID
9. Hopa'pa-rei! - Ithaka Maria
10. All & Now - Rolf Roosalu

Võistluse «Eesti laul» finaal on 26. veebruaril Solarise keskuses. Võidulaul esindab Eestit tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles