Mika Keräneni ja Rasmus Mägi jalajäljed valatakse pronksi

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu teerajajate allee.
Tartu teerajajate allee. Foto: Margus Ansu

Kuus aastat tagasi Tasku keskuse juurest alguse saanud Tartu teerajajate alleel avatakse sel kolmapäeval uued pronksi valatud jalajäljed. Teerajajateks saavad žürii soovil lastekirjanik Mika Keränen ning rahvahääletuse tulemusel 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi.

Bruno Kadaku poolt pronksi valatud jäljed avatakse pidulikult Tasku Riia tänava poolsel küljel. Kell 15 algaval avamistseremoonial osalevad ka uute jalajälgede omanikud. Sõna võtavad Tartu linna ja AS-i Estiko esindajad, üles astub Tartu Saksikoor. Linnarahvas on palutud uusi jalajälgi uudistama, teerajajatega kohtuma ja kringlit sööma.

Teerajajateks esitati tänavu 18 kandidaati, kelle seast žürii valis jalajälgede saajaks Mika Keräneni. Žüriisse kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Tartu ülikooli, Eesti maaülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise teatri, Tartu ülikooli kliinikumi, kaubandus- ja tööstuskoja ning AS-i Estiko esindajad.

Rahvahääletusele seadis žürii üles viis kandidaati. Avalik hääletus tehti Tartu Postimehe ja Tasku veebilehe vahendusel. Ühtekokku anti 2521 häält, 51 protsenti hääletanutest pooldas Rasmus Mägi jalajälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles