Koolitund lavalaudadel võttis võhmale

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise repetiitor Fabrice Gibert (paremal esiplaanil) andis teatri suurel laval gümnasistidele tavatu kehalise kasvatuse tunni, pannes nii noormehed kui neiud balletiliigutusi järele aimama.
Vanemuise repetiitor Fabrice Gibert (paremal esiplaanil) andis teatri suurel laval gümnasistidele tavatu kehalise kasvatuse tunni, pannes nii noormehed kui neiud balletiliigutusi järele aimama. Foto: Kristjan Teedema

Kõrvaltvaatajale ei pruugi kikivarvul seismine, enese sirutamine ja mõned hüpped näida just erilist pingutust nõudvad. Ent eile Vanemuise teatris kehalise kasvatuse tunnis balletiliigutusi harjutanud gümnasistid olid tavatu koolitunni järel üsnagi võhmal.

«Nüüd peab emosse minema, lihaste töö on ikka hästi suur,» naljatles Vanemuise suurelt lavalt tagaukse kaudu kirjandustundi tõttav Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi abiturient Kristin Penu.

Tema kooliõde Johanna Juhkam, kes samuti järgmisse tundi kiirustas, kiitis, et äsjane balletitund oli väga huvitav ja iga päev midagi sellist kogeda ei saa. Eile oligi Vanemuise teatris eriline koolipäev, kus lisaks teatri repetiitori Fabrice Giberti juhendusel õpitud balletisammudele võtsid gümnasistid osa Vanemuise dramaturgide Anu Tontsu ja Sven Karja kirjandustunnist ning füüsikaõpetaja Enn Ööpiku optikaõpetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles