Juhtide äkk-kontroll tõi halva üllatuse (2)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukijuhtide joobekontroll.
Sõidukijuhtide joobekontroll. Foto: Politsei

Täna hommikul Tartus Roopa tänaval linna saabunud autojuhte kontrollides tuvastas politsei, et 567 roolikeerajast neli olid liikuma läinud napsise peaga. Joobes juhtide arv üllatas korrakaitsjaid, sest päev vaerm, pühapäeva varahommikul Lõuna-Eestis kontrollitud 1600 juhist tuvastati joove kahel juhil.

Nelja alkoholi tarvitanud autojuhi suhtes alustati väärteomenetlust, kinnitas Lõuna prefektuur. Lisaks avastas politsei ühest sõidukist seadme, mis avastab või häirib politsei kiirusmõõtjate tööd.

Tartu politseijaoskonna vanemkomissar Enn Virk kirjeldas, et võrreldes mullusega on Tartus avastatud joobes autojuhtide veerandi jagu vähenenud. Tänavu on Tartus joobes juhtimiselt tabatud 374 autojuhti, möödunud aasta samal ajaperioodil oli see number 515.

Üht ja lihtsat selgitust vähenemistendentsile anda ei saa, tõdes Virk. «Ühelt poolt on eelduste kohaselt joobes juhtide seaduskuulekust kasvatanud aina rangem karistuspraktika ning muuhulgas ka alkoholiga kimpus olevate inimeste osalemine psühholoogilises nõustamisprogrammis. Teisalt sõltub joobes juhtide avastamine politsei kontrollaktsioonide intensiivsusest, liiklusjärelevalvesse suunatavast jõust ning tähelepanelike inimeste teadetest joobekahtlusega juhtide kohta,» kirjeldas vanemkomissar.

Virk kutsus liiklejaid üles endistviisi joobekahtlusega juhtidest teada andma. Näiteks eilegi teatas tähelepanelik inimene joobekahtlusega juhist Sangaste vallas. Politsei pidas ta kinni ning selgus, et 19-aastane BMW roolis olnud noormees ei olnud ainult purjus, vaid tal puudus ka juhtimisõigus. «Sellise kombinatsiooniga võetakse suur risk iseendale, rääkimata kaasliiklejatest. Sekkudes arutu inimese tegevusse, saame politsei ja kogukonna koostöös halvema ehk ära hoida,» lisas Virk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles