Hädalistele vajalikke elamisi jääb Tartus aina vähemaks (3)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne 75 majas läheb 46 000-eurose alghinnaga enam­­pakkumisele Tartu linnale kuuluv kolmetoaline korter.
Kroonuaia 15 majas läheb 23 000-eurose alghinnaga enampakkumisele Tartu linnale kuuluv ahiküttega kahetoaline korter.
Anne 75 majas läheb 46 000-eurose alghinnaga enam­­pakkumisele Tartu linnale kuuluv kolmetoaline korter. Kroonuaia 15 majas läheb 23 000-eurose alghinnaga enampakkumisele Tartu linnale kuuluv ahiküttega kahetoaline korter. Foto: Sille Annuk

Ruumide seisukord on halb, viimistlus täielikult amortiseerunud. Pesemisvõimalus puudub, tualettruum trepikojas ühiskasutuses. Elamu konstruktsioonid vajavad renoveerimist, märgata on vajumist. Vajab remonti. Vajab kapitaalremonti. Nii elamu kui korter vajavad suuri investeeringuid.

Need on mõned väljavõtted ülikoolilinnas Anne 75, Kroonuaia 15, Saekoja 1 ja Ujula 68 majas asuvate Tartule kuuluvate korterite seisukorrast. Läinud nädalal otsustas linnavalitsus neis majades asuvad linna neli eluruumi enampakkumisele panna. Sellises seisukorras korteriomanditel puudub Tartu linnale funktsioon ja on otstarbekas need võõrandada, kõlab otsus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles