Muusikud käivad koolilastele klassikalist muusikat tutvustamas

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel esitasid Ülenurme muusikakoolis klassikalisi klaveripalasid džässivõtmes Jorma Toots klaveril, Kristjan Mängel trummide taga ning Tõnis Koppel kontrabassil.
Reedel esitasid Ülenurme muusikakoolis klassikalisi klaveripalasid džässivõtmes Jorma Toots klaveril, Kristjan Mängel trummide taga ning Tõnis Koppel kontrabassil. Foto: Sille Annuk

Džässitrio Jorma Toots, Tõnis Koppel ja Kristjan Mängel andis reede hommikul kontserdi Harjumaal Peetri koolis ja sõitis sealt otsejoones Tartu külje alla Ülenurme muusikakooli. Sellega alustasid muusikud osalemist koolikontsertide sarjas, olles üks 32 kollektiivist, mis tänavu koolilastesse muusikapisikut püüab süstida.

Jorma Toots, Tõnis Koppel ja Kristjan Mängel lasid reedel kõlada tuntud klassikalistel klaveripaladel, ent lisasid neile vürtsiks džässi- või svingirütme.

Ülenurme muusikakooli õpilased võisid kuulata näiteks muidu õrnalt helisevat Chopini «Vihmapiiskade prelüüdi», ent džässitrio esituses kogus vaikne vihmasabin järjest hoogu, muutudes lõpuks võimsaks tsunamiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles