Pärandihoidja tiitli saab ERMi teadur Vaike Reemann

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi teadur-kuraator Vaike Reemann.
Eesti Rahva Muuseumi teadur-kuraator Vaike Reemann. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi kauaaegne teadur-kuraator Vaike Reemann saab elutööpreemia eesti rahvuslike käsitöötraditsioonide hoidmise, õpetamise ja tutvustamise eest. Pärandihoidja 2010 tiitel antakse talle üle 12. veebruaril Estonia talveaias.


Rahvuslikus käsitöös elab rahva hing, leiab Reemann ise. Tema on inimene, kes seda hinge mõistab, märkis ERMi pressiteade. Uurijana, kultuuripärandi säilitajana, õppejõuna ja suurepärase kolleegina on Vaike õpetanud ja koolitanud meid kõiki, leidis ERMi direktor Krista Aru.

ERMi suure rahvusliku vaibakogu digitaalne andmebaas, mis valmis Vaike Reemanni käe all, on heaks visiitkaardiks tervele Eestile, lisas Aru.

Pärandihoidja on esemelist rahvakultuuri väärtustav auhind, mida antakse välja Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu ning Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse poolt alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles