Kahanenud moonakott teeb toiduabi saajail meele mõruks (9)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm korda nädalas lookleb Peetri tänaval toidupanga ukse ees pikk järjekord. Rahvas koguneb sinna juba tunde enne uste avamist.
Kolm korda nädalas lookleb Peetri tänaval toidupanga ukse ees pikk järjekord. Rahvas koguneb sinna juba tunde enne uste avamist. Foto: Kristjan Teedema

Peetri tänaval Tartu toidupanga maja ees on kolmel päeval nädalas pikk järjekord. Iga nädal sealt toiduabi saamas käivad inimesed kurdavad, et viimase paari kuu jooksul on moonakott õhukeseks jäänud ning viimasel ajal koosneb see peaasjalikult leivast-saiast. Lihatooted on toidupakis harv nähtus või pole neid seal üldse.

Eelmisel nädalal sai mõõt täis Kalju Heinsaarel, kes võttis oma toiduabist saadud produktid kaasa ning laotas Tartu Postimehe toimetuse põrandale laiali. Pakis oli üheksa eri suurusega leiva- ja saiapätsi, karp mune, kaks jogurtitopsi, kaks kohukest, 200-grammine salatikarp, seenekaste ning jupp maksavorsti. Kastme ja salati realiseerimistähtaeg oli päev varem läbi saanud.

«No kas ma saan sellest nädal aega söönuks? Ei saa ju,» esitas Heinsaar küsimuse ning vastas ka ise kohe sellele. Tema sõnutsi on viimasel paaril kuul toidupangast saadav abi äärmiselt kesiseks muutunud.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles