Raekoja kellamäng asus tagasiteele

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuningliku kellatehase müügijuht Henk van Blooijs ja Tartu raekoja kellamängu laienduse projektijuht Merle Kollom uurimas kellamängu kellade osahelide häälestamise eripärasid, milleks on kellasid seestpoolt lihvitud.
Hollandi kuningliku kellatehase müügijuht Henk van Blooijs ja Tartu raekoja kellamängu laienduse projektijuht Merle Kollom uurimas kellamängu kellade osahelide häälestamise eripärasid, milleks on kellasid seestpoolt lihvitud. Foto: Mati Hint

Oktoobri lõpus kõlab Tartu raekoja tornis jälle kellamäng, mis laiendamise järel koosneb 34 kellast. Uued kellad valati Hollandi kuninglikus kellatehases, kuhu viidi hooldada ka senised 18 kellamängu kella, mis on valmistatud Saksamaal.

Kellamängu laienduse projektijuht Merle Kollom ütles, et kellad pandi eile Tartu poole teele. Insenerid saabuvad neid üles panema 16. oktoobril, alustavad tööd 17. oktoobril ja praeguse info järgi loodavad nädalaga hakkama saada.

«Suvel oli seal rahe tõttu tohutu õnnetus ja seetõttu lükkus ka tehase töö kuu võrra edasi,» ütles Kollom. «Meid puudutas see vähem. Kellamäng pidi valmis olema oktoobri keskel, nüüd saab oktoobri lõpuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles