Loone Ots: juhtum liinibussis ehk Turvavöö ümber lapse

Loone Ots
, MTÜ Lastekaitse Liit, president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loone Ots
Loone Ots Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Asusin sõitma Tartust Tallinna. Piletikontrolli juures kauples sülelapsega ema end bussile. Lapsel puudus pilet. Ema väitis, et sai endale kõige viimase koha. Ja ütles, et võtab lapse sülle. Et ta teeb seda kogu aeg. Piletineiu vastas, et lapsel peab olema omaette iste ja kinnitatud turvavöö.

Saabus juht. Ema kordas, et laps sõidab süles. Veidi kõhklust ja vaidlust. Äge ja sõnakas naine võitis. Ta sisenes bussi ja istus koos lapsega maha.

Juhi ja naise, samuti piletikontrolli ja naise vaidluses oli bussirahva põhiargument, et kui laps viga saab, peab juht ju vastutama. Seda korrati mitmes sõnastuses. Ei vedajad ega lapse ema ise mõelnud asja tuumale: et kui midagi juhtub, võib laps ehmuda, saada haiget, viga või … Räägiti täiskasvanut ohustavast ebameeldivusest. Risk lapsele polnud tähtis. Isegi emale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles